Misel

»On pa jim je rekel: 'Tudi drugim mestom moram oznaniti evangelij o Božjem kraljestvu, ker sem za to poslan.'« (Lk 4,43)

lepo prosim, če na facebook župnije Šentjanž na Vinski Gori objavite naslednji zapis:

 

19. tradicionalni božični koncert domačih glasbenikov župnije Gornja Ponikva

Štefanovo 2020, ob 19.00

povezava: https://www.youtube.com/watch?v=5nksvN5p_9Q


Spoštovani g. župnik,

zavedamo se, da je čas korona epidemije zelo zahteven, zato smo se pri reviji Magnificat odločili,
da vam pri nakupu Adventnega sopotnika 2020 ponudimo še dodaten popust.
 
Vašim faranom in sodelavcem, ki zaradi razmer ne morejo k svetim mašam, bo revija v pomoč pri osebni in družinski molitvi.


Nekaj vzorčnih strani si lahko ogledate na povezavi:

https://bit.ly/2G2yQaU

V redni ponudbi Adventni sopotnikstane: 3,90 evra.


Za vas in vaše sodelavce smo pripravili posebno ponudbo:

- 1 izvod 3,50 €
- 2 - 5 izvodov 2,90 € za izvod
Če boste naročili večjo količino, vam nudimo še dodaten popust:

- 6 - 20 izvodov 2,30 € za izvod
- 21 - 50 izvodov 1,90 € za izvod
- 51 in več izvodov je 1,60 € za izvod


Ponudba velja do 20.12.2020 oziroma do razprodaje zalog.

Za informacije, naročila in pojasnila sem dosegljiva na tel. 01/360-28-27, 041/335-222.

Prijeten pozdrav,

*************************
DRUŽINA d.o.o.
Kristina Pihler


       

Spoštovani,

sveto mašo za vse svete si lahko ogledate v živo, preko Facebooka na povezavi -> www.facebook.com/events/1276371422744802

Spoštovani člani župnijskih svetov!

Šentjanž, G. Ponikva, 2.11.2020

Pismo svetom                                                

 

Danes – oziroma v sredo bi imeli naše sestanke: ŽP in GS ter Karitas. Omejitve druženja so kar resne in je bolje, da naredimo lepa srečanja, ko ne bo teh omejitev.

Res so vsepovsod te nesrečne omejitve. Povsod jih čutimo in premišljujemo, kaj bi naredili, da ne bi bilo preveč škode. So tu odnosi, šola, gospodarstvo in prav gotovo je zraven tudi naše versko življenje. Povezanost z Bogom, sestrami in brati se rahlja in oddaljuje. Nevarnost je, da nam vse skupaj postane vseeno in prav tega ne smemo dopustiti. Vsi se trudimo – posebej še ve članice in člani naših svetov, da ne bi popustili tej skušnjavi. Doma in med tistimi, ki so vam – nam zaupali oblikovanje duhovnega življenja v župnijah, se trudimo živeti zavzeto in pristno krščansko življenje. Usklajeno in ljubeče življenje v družini, družinska molitev, veroučno poglabljane vere, sodelovanje pri elektronskih prenosih – predvsem sv. maš – odslej ob nedeljah iz naših dveh župnij, poraba priročnika za delo v svetih in še kaj bi se našlo.

Vem, da ste polno »zaposleni«. Trud, ki ga bomo vložili v bogatitev duhovnega življenja, bo bogato poplačan. To, kar vam pošiljam za ta mesec, je kratka vzpodbuda in v zaupanju v Boga in drug v drugega, uspešno obvladujmo naše življenje. Če je karkoli potrebno, prosim, pokličite ali kako drugače sporočite. Morda pa bo decembra že več »svobode«?

Prisrčen pozdrav – bodimo zdravi in povezani!

Tone Krašovec, župnik

Spoštovani župljani!

Ker se ne moremo videvati, bom pa kaj napisal. Gotovo si vsaj v nedeljo poiščete TV prenos sv. maše. Res je v tem nastala velika praznina, a je vse odprto za osebno iskanje Božje bližine. Molitev, duhovno branje, premišljevanje se da vključiti v vsakdanja opravila, da vse dobi novi – višji smisel. Starši imate veliko skrbi, še posebej pri otroškem učenju na daljavo. Pri tem učenju in obiskovanju šole nižjih razredov, ne smemo pozabiti na versko vzgojo. Počakali bomo na dogajanje po jesenskih počitnicah. Če bo zdravstveno stanje še slabše, bodo stvari še zaostrili. Kakorkoli – to, kar znate in vam je velika vrednota, posredujte svojim otrokom. Otroci prvih treh razredov so dobili delovne zvezke – vse je kar preprosto – z otroki se vsak teden pomudite pri enem poglavju, napišite in narišite, kar je predloženo in bo tako vsaj mali napredek. Nikar pa ne pozabite vse to preplesti s preprosto molitvijo.

Višji razredi so dobili liturgični zvezek – če ga še niso, ga naj pridejo poiskat, da bo vsak teden, oziroma nedelja preživeta z božjo besedo, ki je predvidena za nedeljo.

Kolikor nam je bilo dano, smo začeli z molitvijo Rožnega venca. Ugotovili smo, da je to še neodkriti zaklad, ki ga bo treba najti in uporabiti. Priporočam, da se v teh dneh »sprehajate« skozi Veseli del Rožnega venca. Ko bo postal del vašega življenja, se bomo srečali s Svetlim delom, ki nam ponuja v molitev in premišljevanje Jezusovo javno delovanje. Otroci se bodo gotovo naučili na pamet skrivnosti Rožnega venca, saj je tudi to pot v skrivnost naše vere. Svoje znanje in razmišljanje bodo otroci lahko pokazali pri verouku, ko bo to spet mogoče.

Praznik Vseh svetih, 1. november, bomo preživeli kar doma – morda s posameznim obiskom pokopališča, s tradicionalno molitvijo Rožnega venca, jaz pa bom ob 10h obhajal sv. mašo po namenih spominske maše obeh župnij. Misel na naše drage rajne, nam je v tem koronskem času, še posebej blizu – nič ne vemo, kdaj se bomo »selili«.

Naj bo dovolj. Po potrebi bom še kaj napisal, da vsaj tako – poleg molitve, ostanemo povezani. Vesel pa bom, če tudi kdo od vas kaj napiše ali pokliče, da bo to pogovor in ne samo moje »modrovanje«.