Misel

»On pa jim je rekel: 'Tudi drugim mestom moram oznaniti evangelij o Božjem kraljestvu, ker sem za to poslan.'« (Lk 4,43)

OZNANILA – ŠENTJANŽ – GORNJA PONIKVA

Od 22.3. do  29.3.2020

 

DNEVI - GODOVI

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

ŠENTJANŽ

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

G. PONIKVA

PONEDELJEK

23.3.

Jožef Oriol, duhovnik

 

8

 

 

Za zdravje

 

 

 

 

TOREK

24.3.

Katarina Švedska

 

8

 

 

Za zdravje

 

 

 

 

SREDA

25.3.

Gospodovo Oznanjenje

 

8

 

 

Za zdravje

 

 

 

 

 ČETRTEK

26.3.

Evgenija, mučenka

 

8

 

 

Za zdravje

 

 

 

 

 PETEK

27.3.

Peregrin, redovnik

 

8

 

 

Za zdravje

 

 

 

 

 SOBOTA

28.3.

Vojan (Bojan), knez

 

8

 

 

Za zdravje

 

 

 

 

  5.P. NEDELJA t.

29.3.

Bertold

 

8

 

 

Za župljane

 

 

 

 

 ŠENTJANŽ IN G. PONIKVA:

Spoštovani župljani! Hudo nam je in tudi strah. Ne vemo, kako dolgo bo vse to trajalo, a obupati ne smemo. To je čas splošnega in temeljitega očiščenja naših predstav o življenju, o tem, kaj je res potrebno v življenju. Zdravje, lepi medsebojni odnosi, potrpežljivost in še kaj, kar je bilo že skoraj pozabljeno. Kot kristjani pa imamo moč v svoji veri, ki je ne smemo zanemariti. Vsak dan mašujem in molim za nas vse, vi pa se potrudite za povezanost preko sredstev obveščanja. Maša je največja dragocenost – poiščite jo po radiju Ognjišče, ob nedeljah je maša ob 10h na TV 2, Exodus in še kje. Tu so tudi vabila k molitvi in h globokemu duhovnemu premišljevanju. Velikonočne praznike bomo verjetno praznovali kar doma, zato bomo praznovali malo drugače. Bila bi naj

Birma in še kaj. Starše in otroke lepo prosim, da ne pozabite na versko

izobrazbo – verouk – vsak teden preberite besedilo poglavja in naredite domače naloge. Birmanci dobro »predelajte« bogat priročnik – knjigo in ko bo birma, boste na kratko pokazali kaj veste in mislite. O tem se bomo vse dogovorili in prosim, da ostanete potrpežljivi, vztrajni in zvesti. Radi se imejmo in zdravi dočakajmo konec te velike preizkušnje.

 

Za župnijsko vodstvo: Tone Krašovec