Misel

»Ko pa je nehal govoriti, je rekel Simonu: 'Odrini na globoko in vrzite mreže za lov!'« (Lk 5,4)

OZNANILA – ŠENTJANŽ – GORNJA PONIKVA

Od 9.11. do  15.11.2020

 

DNEVI - GODOVI

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

ŠENTJANŽ

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

G. PONIKVA

 PONEDELJEK

9.11.

Teodor (Darko)

 

8

 

 

Za + Marijo Avberšek (p)

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

TOREK

10.11.

Leon Veliki, pap.

 

8

 

 

Za + Marka Zlodeja (p)

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

SREDA

11.11.

Martin

 

8

 

 

Za + Angelo Viher (p)

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

 ČETRTEK

12.11.

Jozafat Kunčevič

 

8

 

 

Po namenu

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

 PETEK

13.11.

Stanislav Kostka

 

8

 

 

Po namenu

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

 SOBOTA

14.11.

Nikolaj Tavelić

 

8

 

 

Za + Karla Ruprehta – 30. dan

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

  33. NEDELJA ml

15.11.

Leopold, knez

 

9

 

 

Za župljane – prenos na FB

 

 

9

 

 

Za župljane v Šentjanžu – prenos na FB

 

 

ŠENTJANŽ:

·       MINISTRIRA: ~

·       BRALCI: ~

·       VEROUK: Oglejte si zapis na naši internetni strani in na FB

·       KRASI, UREJA: ~

·       POMEMBNO: Takšni in drugačni prenosi sv. maš so samo prenosi. Žal, za enkrat ne moremo imeti običajnega druženja pri sv. maši. Ko bomo odrinili nevarnost okužbe, bomo gotovo z veseljem zraven. Resnična sv. maša je daritev in tu je treba biti zraven. Če bi kdo želel, v teh kriznih dneh, prejeti sv. spoved in obhajilo, naj sporoči, da ju bom podelil. Cerkev pa je vedno odprta za zasebno molitev.


 

G. PONIKVA:

·       MINISTRIRA: ~

·       BRALCI: ~

·       VEROUK: Glej pod pomembno

·       KRASI, UREJA: ~

·       POMEMBNO: Prenos maše na FB – vrednost prenosa se meri po naši veri, ki jo imamo pri gledanju. Še-le sedaj spoznavamo, kako pomembno je biti in sodelovati v resnični maši. Bog daj dočakati konec teh omejitev, da bomo lahko zopet pri njej sodelovali. O verouku bo pisalo na naši internetni strani in na FB. Z Božjo pomočjo bomo zdržali in poglobili svoje versko življenje.  

 

Zahvalna nedelja je in prav je, da se danes zahvalimo – najprej Bogu, pa tudi vsem, ki so nam kaj dobrega storili. Ne moremo vseh našteti – prav vsem, prisrčna hvala.

 

Verouk. Ta teden bo šola na »daljavo« - tudi verouk, le da bo tukaj brez internetnega prenosa. Prve tri razrede g. Andrej spodbuja z MMS sporočili. Znanje je zelo koristno, a je brez molitve in poznavanja Sv. pisma, zelo pomanjkljivo. Dragi starši, skupaj z otroki gradite trdno vero z vsemi temi pomagali, da nas bo ta trdnost reševala iz vedno novih stisk. Višji razredi pa še nimate takšne povezave. Če se bo to šolanje še nadaljevalo, bomo vzpostavili zoom povezavo. Vsekakor pa priporočam uporabo liturgičnega zvezka in še droben zvezek za zapisovanje misli ob zvezku in molitvi. Par ur verouka, ki smo ga imeli, smo posvetili molitvi in to Rožnega venca. Ta molitev je zgodba Jezusovega in Marijinega življenja. Če to molitev dobro »obvladamo«, pravzaprav poznamo in tudi živimo Jezusovo življenje – to pa je tudi glavni namen verouka. Če še nimate liturgičnega zvezka, ga dobite ob vhodu v odprto cerkev, ali pa v SD. Prihodnji teden premislite, molite in opišite 5 skrivnosti veselega dela Rožnega venca. Ko bomo lahko zopet pri verouku, bomo vse to pregledali, dopolnili in se veselili vaše pridnosti. Sodelujte pri mašah po prenosu, da bo misel nedelje, tudi vaš zaklad. Naša internetna in FB stran vam želi biti v pomoč. Svoje misli, želje in tudi pomisleke sporočajte, da bomo tudi tako povezani. V prilogi bo evangelij te nedelje. Komentirajte in osvojite glavno sporočilo Božje besede.

 

Člani svetov ste prejeli mesečno vzpodbudo, ker se ne moremo sestajati. Hvala vsem dosedanjim in novim članom naših svetov, saj brez dobrega sodelovanja, ne more biti kvalitetnega župnijskega življenja.

 

https://www.youtube.com/watch?v=salGHfzwK-8