Misel

»In začel jim je govoriti: 'Danes se je to Pismo izpolnilo, kakor ste slišali.'« (Lk 4,21)

OZNANILA – ŠENTJANŽ – GORNJA PONIKVA

Od 16.11. do  22.11.2020

 

DNEVI - GODOVI

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

ŠENTJANŽ

URA

MAŠNI NAMENI IN DR.

G. PONIKVA

 PONEDELJEK

16.11.

Marjeta Škotska

 

8

 

 

Za + Slavko Škoflek (p)

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

TOREK

17.11.

Elizabeta Ogrska

 

8

 

 

Po namenu

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

SREDA

18.11.

Posvetitev baz. P. in P.

 

8

 

 

Po namenu

 

 

8

 13

 

V Šentjanžu

 Pogreb Olivere Štefančič

 

 ČETRTEK

19.11.

Matilda, redovnica

 

8

 

 

Za + Franca Krofliča (p)

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

 PETEK

20.11.

Edmund

 

8

 

 

Za + Angelo Viher (p)

 

 

8

 

 

V Šentjanžu

 

 

 SOBOTA

21.11.

Darovanje Dev. Mar.

 

8

 

 

Za Franca Kosa (p)

 

 

8

 

 

V Šentjanžu, za + Franca Kosa (p)

 

 

  KRISTUS KRALJ

22.11.

Cecilija

 

8

 

 

Za župljane

 

 

9

 

 

V Šentjanžu - župljane

 

 

ŠENTJANŽ:

·       MINISTRIRA: ~

·       BRALCI: ~

·       VEROUK: V družini s pomočjo spletnih naslovov

·       KRASI, UREJA: ~

·       POMEMBNO: V načrtu je bil prenos sv. maše po FB, a ker bom moral biti sam – brez kora, priporočam sodelovanje pri maši ob 8.30 na TV Exodus. Ko bo obolelih in mrtvih manj, se bodo predpisi sproščali, da bomo lahko naredili še kaj več. Kljub vsemu -bogatimo zaklad vere, saj nam bo še kako potreben. Branje Sv. pisma – premišljevanje, pogovor, molitev,…  

G. PONIKVA:

·       MINISTRIRA: ~

·       BRALCI: ~

·       VEROUK: V družini s pomočjo spletnih naslovov

·       KRASI, UREJA: ~

·       POMEMBNO: Žal smo tako zboleli, da smo lahko samo doma. Tudi v cerkvah je samo samota – lahko sem sam, brez sodelavcev, zato tudi prenosa sv. maše ne bo – do takrat, ko bo to spet mogoče. Zelo mi je hudo – potrpimo še malo in potem bo cerkev pretesna. Sodelujmo pri prenosih, berimo Sv. pismo, molimo in na izvirne načine poglabljajmo našo vero. Dobro uporabimo spletne naslove.   

 

Že dvakrat smo imeli prenos sv. maše na omrežju FB in nekaj vas je spremljalo naše virtualno srečanje. Mislil sem, da bomo ob teh »zadržanih« nedeljah naša skromna srečanja popestrili z orglami in petjem, a je prišlo še do ostrejših omejitev – skupaj smejo biti samo člani enega gospodinjstva. Maševal bom 9h – brez prenosa, vas pa vabim k »maši« po omrežju (Sv. Martin – Velenje, Petrovče in še drugod) in na TV Exodus ob 8.30.

 

Upam, da se doma »dotaknete« tudi verouka. Prvi trije razredi dobivate pomoč po MMS, ostalim pa priporočam sodelovanje po Liturgičnem zvezku z branjem BB, z molitvijo Rožnega venca – ta teden se ustavite ob svetlem delu in v priporočeni zvezek napišite svoje misli o Evangeliju in skrivnostih svetlega dela RV. Ob ponovnem rednem verouku, bo vaš zvezek dokaz vašega sodelovanja – na tem bomo nadaljevali z rednim veroukom. Nedeljska BB je na linku: https://youtu.be/qUYNZkD808I

Ta čas korone je izjemna priložnost za radovednost in mnoge možnosti, saj ste vsi opremljeni z računalniki in neštetimi možnostmi povezav. Izkoristite ta »zlati« čas za odpiranje obzorja, da ne boste samo »naučeni« kristjani, ampak poznavalci tako različnega resničnega življenja. Poznate naše – župnijske ali župnikove naslove: E pošta, FB in internetno stran: pišite, sporočajte, sprašujte in pritožujte. Skupaj bomo zmogli in iz te silne krize bomo prišli močnejši. Vsi smo povabljeni k molitvi – tudi za rešitev iz te kovid stiske.  RV – svetli del, bo naše »orožje« v boju z boleznijo in raznimi stiskami, ki nas spremljajo. Ostanimo zdravi!

 

Bliža se teden Karitas – letos zelo okrnjen zaradi pandemije – pomislimo na ljudi, ki so še v večji stiski kakor mi in poiščimo pot do njih s konkretnimi darovi ali z denarnim darom slovenski Karitas.

 

Pred nami je tudi adventni čas – čas priprave na božič in čas zbiranja sredstev za misijone. K temu so še posebej vabljeni otroci, ki jih čaka adventni koledar, dobite ga v šentjanški zvonici ali pa v SD na Ponikvi.

 

Vsem prisrčen pozdrav!